Mand ( )

Ons verhaal

CUBIQZ Clever Cardboard Creations


Hoe het begon

CUBIQZ komt uit de koker van Cindy van Dijk. Als interieurarchitect richtte zij zich jarenlang op de inrichting van leegstaand vastgoed. Het is allemaal begonnen met het inrichten, presenteren en verkopen van modelwoningen. Om mensen inzicht te geven in de beschikbare ruimte en natuurlijk om sfeer te creëren. Een lege ruimte is vrij eenvoudig in te richten met een paar meubels en accessoires, maar wat te doen met de keukenruimte? Een echte keuken is een grote investering. Een lege, kale ruimte verkoopt echter ook niet, dus zo zijn we op het idee gekomen om een keuken van karton te ontwikkelen.


Van karton naar concept

Dat zag er natuurlijk al een stuk lekkerder uit en had zoveel voordelen. In de praktijk werd altijd gekozen voor een “veilige” standaard opstelling maar met de realistische CUBIQZ modules konden we spelen met opstellingen en alle mogelijkheden van een ruimte laten zien. De zeer voordelige aanschafprijs, de levertijd van slechts een paar dagen en het feit dat een hele keuken in de kofferbak van een auto past, maakte inrichten met karton een heel interessante optie.

En toen was er CUBIQZ

De stap om met CUBIQZ te beginnen is eigenlijk midden in de crisis gezet. Omdat de woningmarkt muurvast gelopen was, stonden overal bestaande en nieuwbouwwoningen leeg. Daar lagen dus verkoopkansen. Vanuit de praktijkervaringen en eigen ideeën over inrichten zijn we een modulair inrichtingsconcept gaan ontwerpen van karton. En omdat we daarbij denken vanuit 'blokken' hebben we dat de merknaam CUBIQZ meegegeven. 

Omdat de kartonnen keuken in de praktijk goed werkte, zijn we de keuken producten gaan optimaliseren en volgde al vrij snel het idee om andere producten van karton, zoals banken, bedden en stoelen te ontwikkelen. 
Het lijkt allemaal zo eenvoudig: een paar kartonnen dozen met een hoes erom en klaar. Maar zo zit het natuurlijk niet. We hebben goed nagedacht over duurzaamheid, kosten, montage en natuurlijk over vervoer. Het kartonnen meubilair kan meermaals worden gebruikt, het moet wél tegen een stootje kunnen. Daarbij is het concept zo opgebouwd dat we met 10 verschillende doosformaten alle meubelstukken in elkaar kunnen zetten. 
Of het nu gaat om de visualisatie van keukens, woon- slaapkamers of kantoren, karton bewijst zich met CUBIQZ als een krachtig en slim verkoopinstrument. En inmiddels zijn de voordelen van de kartonnen modules ook ontdekt door de inrichters van (beurs)stands, pop-up stores en decorontwerpers.
 

Met het concept de grens over

CUBIQZ is een uniek concept, met modelrecht voor heel Europa. We zijn begonnen in Nederland, maar leveren inmiddels ver buiten de grenzen, aan België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje Frankrijk, Italië, Polen en Litouwen. Ons concept is dus letterlijk grenzeloos!
Dat wij het kartonnen meubel concept hebben bedacht, ontwikkeld en geïntroduceerd op de Europese Markt, daar zijn we enorm trots op!

 


     Cindy van Dijk                                                              Katinka Kolenaar

  over ons         over ons